Покровителі Всесвітнього Дня Молоді

У Ватикані були оголошені імена небесних покровителів Всесвітнього Дня Молоді, який відбудеться у Мадриді в серпні 2011 р. Біографії цих святих заступників ілюструють основні віхи історичного шляху Іспанської Католицької Церкви. Серед них - миряни, ченці і священики.
Отже, покровителями Всесвітнього Дня Молоді є: святі Ісидор-працівник і його дружина Марія де ла Кабеса; святі Тереза Авільська і Йоан від Хреста; свята Роза Лімська; святий Франциск Ксаверій; святий Рафаель Арнаіс. Останній був канонізований у жовтні 2009 р.
Всі згадані святі - іспанського походження. Практика «призначення» святих покровителів Всесвітнього Дня Молоді з числа уродженців країни-організатора була випробувана при проведенні подібної зустрічі в Кьольні в 2005 р. Її покровителями стали святі, чий життєвий шлях був пов'язаний з Католицькою Церквою Німеччини.
У Ватикані були також затверджені місця проведення заходів Всесвітнього Дня Молоді.
Молоді люди зустрінуть Папу Римського 18 серпня 2011 р. на мадридській площі Сібелес. Це місце є однією з «візитівок» столиці Іспанії. У центрі площі розташований фонтан, увінчаний скульптурою 18-го сторіччя, яка зображає богиню Кібелу на колісниці, в яку запряжені два леви.
Хресна дорога відбудеться е наступного дня на вулиці Реколетос.
Зустріч Папи з молоддю відбудеться 20 серпня на аеродромі Куатро В’єнтос у 8 км від центру міста. Його 10-кілометровий периметр дозволить вмістити всіх охочих взяти участь у Всеношній і Месі наступного дня. Саме тут проходила зустріч Папи Йоана Павла II з молоддю в 2003 р.
14 січня 2011 року ще одним покровителем ВДМ 2011 був проголошений Іван Павло ІІ, за понтифікату якого розпочались Світові Дні молоді, з чого всі ми дуже радіємо!

За матеріалами: sibcatholic.ru