Хрест ВДМ в Сантьяго

6 серпня 2010 - У Сантьяго-де-Компостела продовжується Європейська зустріч молоді 2010. До гробу Святого Апостола Якова прибули понад 12 тисяч молоді з усієї Іспанії, а також групи з-за кордону. 5 серпня там розпочалися паломництво і зустріч молоді під гаслом "Друзі Господа, як апостол Яків".
До Сантьяго також прибув Хрест Всесвітніх Днів Молоді. Позавчора ввечері в урочистій процесії його перенесли до Кафедрального собору, де о 22:00 розпочалося молитовне чування. Молитву очолював архієпископ Юліан Баррі. У четвер, хрест було встановлено на площі Obradoiro, де він вітав молодих людей з кожної єпархії.
На зустрічі в Сантьяго-де-Компостела беруть участь три кардинали, 10 архієпископів і 16 єпископів Іспанії та Португалії. У найближчі дні вони проведуть катехизації для молоді.
І Європейське молодіжне паломництво до Сантьяго-де-Компостела відбулося о 1999 році під час Ювілейного Рок в Компостелла. У ньому взяли участь 50 000 молодих людей з Іспанії. А в 2004 році 40 тисяч молоді з усіх куточків країни прийшли до гробу Апостола Якова.




джерело SDM