Хрест Всесвітніх Днів Молоді

25 березня 1983 Папа Іван Павло II відкрив Надзвичайний Ювілей Відкуплення. В 17.40 Іван Павло II підійшов до Святих Воріт і вдаривши по них три рази декоративним молотком зі словами: "Відкрийтесь, двері правосуддя" відкрив Ювілейний Рік. Після відкриття Святих Воріт, Святіший Отець переступив поріг як перший паломник. Відразу ж за Святішим Отцем через Святі Врата пройшла молодь з великим - 380 см х 175 см - простим дерев'яним хрестом.
Хрест, який молодь внесла, був розташований поряд св. Петра і залишився тут протягом 394 днів до кінця Ювілейного Року, до 22 квітня 1984. Він став символом Надзвичайний Ювілею Відкуплення.
На Великдень, 22 квітня 1984, Папа Іван Павло II закрив Святі Ворота. Кілька хвилин потому, в атріумі базиліки Святого Петра, Папа Римський Іоанн Павло II передав молоді Хрест Ювілейного Року разом з конкретним завданням: "Занесіть його на весь світ, як знак любові, якою Господь Ісус полюбив людство і проголошуйте всім, що тільки в Христі, померлому і воскреслому, є спасіння і відкуплення ".
На Ясній Горі, 14 серпня 1991, Папа Іван Павло II нагадав молоді: "Через цей хрест повністю об’явилося Божественне "Я є" нового і вічного Завіту... Хрест – це запис цієї незрозумілої любові. Хрест – це знак, який являє нам, що "Бог є любов "(1 Івана 4,8.)
У Денвері Іван Павло II пояснив правду віри про те, що прийняття Хреста означає прийняти Христа: "Дорога Молоде, що зібралися на VIII Всесвітньому Дні Молоді, прийміть виклик, який ставить перед вами Денвер – слідувати за подорожуючим хрестом; в хресті ви побачите славний знак спасіння світу, люблячої присутності живого Бога. ... хрест вірна ознака присутності Сина Божого; в цьому знаку об’являється Спаситель світу ".
У Посланні до XV Всесвітнього дня молоді, Іоанн Павло II пояснив важливість Хреста Ювілейного Року для Всесвітніх Днів Молоді: "В Ювілейному Році народилася і сформувалася ідея Всесвітніх Днів Молоді. Вони є свого роду “зупинками” на вашому шляху молодих християн і постійним закликом до негайних дій, до будування життя на скелі, якою є Христос ".
При цьому Хресті молодь молилася зі Святішим Отцем в Римі, Буенос-Айрес, Сантьяго де Компостела, на Ясній Горі, в Денвері, Манілі, Парижі, Римі (2000), в Торонто, Кьольі, Сіднеї. Під час паломництва Хреста по всьому світі при ньому молилися мільйони молодих людей на різних мовах. До цього Хреста доторкалися сотні тисяч рук молоді. Мільйони молодих очей дивилися на цей Хрест.
В Австрії перед Хрестом молилася группа «Katholikentag». У Португалії Хреста очолював паломництво до Фатіму. Хрест був у лікарнях, в'язницях (Ірландія, Камерун, Канада). У Німеччині, паломництво Хреста отримало назву "шлях примирення". Люди молилися про зцілення і з’єднання між "Сходом" і "Заходом". В Африці Хрест було прийнято як знак надії. У Руанді він був знаком прощення. В Африці перед Хрестом, в місцях, званих "країна смерті, поразки і відчаю", молилися за примирення і зцілення. Перед Хрестом та Іконою Божої Матері католики молилися з представниками інших конфесій.

Висота Хреста - 380 cm

Ширина Хреста - 175 cm
Ширина дошок - 25 cm
Глибна дошок - 5 cm

Разом з Хрестом подорожує Ікона Божої Матері.

Джерело SDM