Ікона Всесвітніх Днів Молоді

Копія Чудотворної Ікони Божої Матері Salus Populi в Римі

Хрест ВДМ в паломництві по світу супроводжується Іконою Божої Матері. Це копія відомого образу в Римі, яка виливає повноту ласк, Salus Populi (Спасіння Народу).
Традиція свідчить, що під час страшної епідемії чуми в Римі в 590 році Папа Григорій Великий ніс цю ікону під час ходи-молитви, просячи Бога врятувати місто від лиха. В один момент він побачив чудового ангела на небі, який щойно сховав каральний меч, який був знаком Божого гніву. Коли чума поступилися, швидко поширилася набожність до Божої Матері в цій іконі. Чудотворний образ Божої Матері Salus Populi знаходиться в Римі, в Базиліці Санта Марія Маджоре.
У 2000 році копія ікони була розміщена на вівтарі під час зустрічі молоді на Tor Vergata, в Римі. У своєму посланні до Всесвітнього Дня Молоді у 2003 році Папа Іван Павло II, написав до молоді: "Знайте, що у важкі моменти, які бувають в житті кожної людини, ви не самі: так само, як Івану біля підніжжя Хреста, Він дає і вам свою Матір, щоби Вона втішала вас своєю ніжністю. ... Мої дорогі друзі, ви знаєте: християнство – це не лише ідея, що складається з пустих слів. Християнство – це Христос! Ця Особа, це Життя! Зустріти Ісуса, любити Його і зробити все, щоб Він був люблений – це є християнське покликання. Марія є допомогою в цьому, щоби вам увійти у більш щирі й особисті стосунки з Ісусом. Приклад Марії вчить вас звернути свій погляд любові на Нього, Який полюбив нас першим. Своїм заступництво Вона формує в вас серце учнів, які вміють слухати Сина, що відкриває нам справжнє обличчя Отця і правдиву гідність людини ".
Від Вербної Неділю 2003 Святіший Отець Іван Павло II хотів, щоб Ікона Божої Матері долучилася до Хреста ВДМ в прощі з ним по країнам всього світу і в підготовці до наступних Всесвітніх Днів Молоді. У цей день, 13 квітня 2003, Папа Іван Павло II звернувся до молоді: " Делегації, яка прибула з Німеччини, сьогодні також доручаю Ікону Марії. Відтепер, разом з Хрестом, вона буде супроводжувати Всесвітні Дні Молоді. Ось твоя Мати! Це буде знак материнської присутності Марії серед молоді, яка так, як Апостол Іван, запрошена взяти Її до свого життя."
Образ Божої Матері, розташований поряд з хрестом, нагадує молоді слова Христа: "Сину, ось Матір твоя". Крім того, нагадує також вчинок св. Івана: "Учень взяв її до себе додому".

Єпископ Генрі Toмасік

Висота Ікони - 118 cm
Ширина Ікони - 79 cm
Глибина Ікони - 5 cm
Вага Ікони - 15 kg

Джерело SDM