Емблема Всесвітнього Дня Молоді

30 липня 2009 р. в Мадриді, столиці Іспанії, де у 2011 році відбулася зустріч Святішого Отця з молоддю світу, відбулася перша офіційна прес-конференція про приготування до XXVI Всесвітнього Дня Молоді. Під час неї представлено емблему заходу, який відбуватиметься від 16 до 21 серпня 2011 року.

На емблемі червоним, помаранчевим та жовтим кольором у формі корони, увінчаної хрестом, викладено літери

«М» – ім’я Пречистої Діви Марії та Мадрид – місце п
роведення зустрічі;


«J» – перша літера написання іспанською мовою слова «молодь» - "jóvenes".


Корона, яку зображають літери, схожа на ту, якою короновано статую Матері Божої з Альмудени, небесної покровительки Мадриду.

Хрест у верхній частині символізує і підкреслює зустріч з Христом, котра є центральним моментом Всесвітнього Дня молоді. Червоний колір символізує любов та терпіння, вказуючи одночасно на любов Бога та смерть Ісуса на хресті. Цей колір також нагадує про терпіння, які назавжди вписані у наше життя, так само як і в образ сьогоднішнього світу. Хрест стає головним знаком християнської надії і спасіння в Ісусі, а також незаперечним символом нашої віри.

Нижче видно скорочення JMJ - Jornada Mundial de la Juventud - 2011 Madrid – Всесвітній День Молоді 2011 Мадрид. Композиція символізує молодь і Папу зібраних у стіп хреста.

З метою обрання емблеми Всесвітнього Дня Молоді був проведений конкурс, переможцем якого став знак, що якнайкраще відображає головні символи ВДМ. Емблема сама по собі вже є деяким моментом катехизації, приводом для євангелізації.
До складу ради, що обирала проект входив Архиєпископ Мадриду Антоніо Марія Роуко Вареля – член організаційного комітету СДМ.
Переможцем став 38-річний графік Хосе Хіль-Ноґес, що народився в Валенсії у 1971 році, а нині працює художником в Мадриді та Оведо . Він є спеціалістом зі створення марок та редактором журналу «Ель Тіпо». Працює над проектами для міжнародних фірм, таких як, наприклад, Елізабет Арден чи Чупа-Чупс. Співпрацює з європейськими організаціями. Хосе Хіль-Ноґес здобув багато нагород, а його роботи були представлені на п’яти континентах.
ГАСЛОМ XXVI ВДМ стали слова, що відносять до слів апостола Павла: « Ті, що привиті корінням і побудовані на Христі, є міцними у вірі».
«Найшвидшою і вірною дорогою до Христа є Марія, Мати Бога і людей. Молодь в Марії має досконалий приклад того, як досягнути Христа і переказати світу Його Новину».

за матеріалами Światowe Dni Młodzieży
переклад Вероніка Дарієнко