Закінчилася Європейська зустріч молоді

8 серпня 2010 - Сьогодні у Сантьяго-де-Компостела закінчилася Європейська зустріч молоді, яка проходила під гаслом "Друзі Ісуса Христа, як апостол Яків». Місцеві органи влади не приховують задоволення від зустрічі, яка - як кажуть - була успішною репетицією до приїзду Бенедикта XVI до гробу апостола Якова в листопаді 2010 року і в наступному ВДМ в Мадриді.
Урочисте святкування закінчення зустрічі відзначилося Службою Божою, яку співслужили більш ніж на 20 єпископів з Іспанії, Італії і Португалії під головуванням кардинала Станіслав Рилько, який є Головою Папської Ради у справах мирян. Він закликав молодь бути мужніми свідками Ісуса, «друзями Господа, як апостол Яків». Крім того, запросив всіх до Мадриду на Всесвітній День Молоді в серпні 2011.
У Європейській зустрічі молоді взяли участь десятки тисяч молодих людей. Деякі прочани прибули до Сантьяго-де-Компостела пішки Дорогою св.Якова. Незважаючи на спекотну погоду понад 12 тисяч. молодих людей з усієї Іспанії поконали один із шести маршрутів, що ведуть до святині. Молодь з Андалусії крокували португальським шляхом, понад 2,2 тис. осіб йшли з Мадриду, а інші вибрали шлях французький, англійський, або оригінальний, тобто «шлях срібла». Всі паломники зустрілися 5 серпня в Сантьяго-де-Компостела, де їх урочисто зустрів архієпископ Хуліан Барріо Барріо.
Молодь мала можливість взяти участь у 17 театральних виставах, 15 семінарах, 14 спільних молитов і Службах Божих, 9 конференцій, 7 виставок, 6 концертів, і, найперш за все, прослухали до 30 катехізацій проголошених 3 кардиналами, 10 архієпископами і 16 єпископами з Іспанії та Португалії. Вся програма була розділена на 6 основних блоків: "духовність і пастирське піклування", "історія, мистецтво і традиції", "соціальна доктрина Церкви", засоби масової інформації в службі євангелізації","сьогоднішня молодь і покликання до любові ","музика і євангелізація" .
Кожного вечора Собор Сантьяго-де-Компостела, в якому знаходиться гріб апостола Якова був відкритий до півночі, щоб дати можливість молодим людям отримати індульгенцію з нагоди Компостельского Святого Року. В інших церквах була можливість взяти участь в нічних молитвах поклоніння Пресвятим Дарам.
У суботу 7 серпня ввечері на стадіоні "Сан-Ласаро» була проведена 2-х годинне молитовне чування перед Хрестом ВДМ і Іконою Божої Матері що супроводжує Хрест. Молоді люди ділилися своєю вірою і життям. Спів і танці лунали до ранку.
Учасники не втрачали з горизонту Всесвітні Дні Молоді, які вібудуться в наступному році в Мадриді. - Sí, sí, sí, nos vamos a Madrid (Так, так, так, ми збираємося в Мадрид) – лунали вигуки молоді у перший же день на площі Obradoiro.
Архієпископ Барріо є задоволений ходом зустрічі. "Так як в Європі зародилися паломництва до гробу апостола Якова, так сьогодні народжується нове покоління католиків, які крокують до зміцнення дружби з Господом, що є правдивим Шляхом, Істиною і Життям» - сказав єрарх.
Паломництво молоді до гробу апостола Якова є однією з найважливіших подій у Святому Році KКомпостелла. Наступним важливим заходом стане візит Бенедикта XVI в листопаді 2010 року. Poprzednie spotkania PEJ odbyły się w Santiago w 2004 (pod hasłem "Świadkowie Chrystusa dla Europy nadziei", 50 tys. młodzieży) i 1999 roku („Umocnieni Twoim słowem... możemy osiągnąć wszystko”, 40 tys. młodych). Попередні зустрічі в Сантьяго відбувалися в 2004 році (під назвою "Свідки Христа, надія для Європи", 50 тис. молоді) і у1999 (Укріпленні Твоїм Словом... ми все можемо осягнути", 40 тис. молоді)

Інформація від: SDM