Дні в єпархіях

Програма "Днів в Єпархіях" проходитиме кілька днів перед Всесвітнім Днем Молоді. З 11 до 15 серпня 2011 року Іспанські єпархії пропонують програму для молоді, яка приїде на ВДМ, в цілях підготовки до подій Всесвінього Дня Молоді.
В програму включаються культурні заходи, запізнання з історичними пам’ятками, святкові моменти - "Фієста", а також час для молитви і літургійні урочистості у святих місцях і храмах.
Майже 60 єпархій прийме молодих паломників і безкоштовно розмістить їх в школах, коледжах, гуртожитках. Але забезпечення програми деяки паломники муситимуть оплатити власними коштами – все буде залежити від домовленностей з єпархією.
Ідея «Днів в єпархіях» була започаткована у 1997 році, коли ВДМ проводився в Парижі. Церква у Франції вирішила організувати ці зустрічі, щоб в певний спосіб полегшити пастирську діяльність серед французської молоді і надихнути її взяти участь в ВДМ.
Цей досвід виявився дуже позитивним і корисним для всієї молоді, і тому «Дні в єпархіях» проводилися також на наступних Всесвітніх Днях.
Іспанські єпархії також відкривають свої двері для паломників ВДМ. Молодь в тих днях матиме можливість познайомитись з багатою іспанською культурою і католицькою традицією, коріння якої сягають апостолів Павла і Якова. Традиція каже, що власне ці два апостола принесли християнство до Іспанії, після того, як Госопдь послав апостолів проповідувати Євангеліє.
Іспанія є країною мучеників, святих і місіонерів: св. Ігнатій Лойола, Св. Тереза від Ісуса, св. Іоанна від Хреста і зовсім недавно канонізований, св. Хосемарія Ескріви де Балагер і т.д.
Дні в єпархії закінчаться Службою Божою 15 серпня, в свято Успіння Пресвятої Богородиці. Службу відслужить єпископ єпархії і урочисто відправить молодь до Мадриду на ВДМ.
Цілі програми «Днів в єпархії» дуже схожі на ВДМ:
1. 1. Особиста зустріч з Христом, який змінює життя і наповнює її радістю, особливо через таїнства Євхаристії та Примирення.
2. 2. Досвід універсальності Католицької Церкви як спільноти, а також духовного батьківства Святішого Отця.
3. 3. На ново відкрити покликання до святості, отриманого при Хрещенні, як заклик бути активними членами Церкви і відповідальними за проповідування Євангелія в сучасному світі.
Поряд з цими цілями, програма заходів буде включати в себе різні види діяльності, які сприяють:
Молитві: молодь буде мати можливість взяти участь в Євхаристії, а також матиме час для особистої молитви.
Солідарності: молодь буде практикувати щедрість і соціальну відповідальність, присвятить кілька годин, щоб допомогти Церкві в її турботі про бідних, а також у вирішенні соціальних проблем у різних місцях разом з місцевими органами влади.
Культурі: молодь дізнається про багатство християнською культури в Іспанії ("Віра стала культурою" – слова Івана Павла II), а також буде мати можливість дізнатися, як попередні покоління євангелізували завдяки творам мистецтва.
І звичайно ж проводитимуться заходи історичні, спортивні, музичні, художні і кулінарні.