Страсний тиждень по вулицях Мадриду

Хресна дорога, яка відбудеться на ВДМ, дає можливість молоді п'яти континентів побачити роботи високого мистецтва

Мадрид, 15 червня 2010 - У серпні 2011, Мадрид запропонує пережити фрагмент Страсного тижня «по Іспанські». Хресна Дорога покаже різні сцени, які можна побачити на іспанських дорогах тільки під час Страсного тижня. Ця подія відбувається завдяки присутності представників різних Згромаджень та Братств.

Чотирнадцять автомобілів із 10 різних міст представлять сцени Хресної Дороги. Бенедикт XVI буде очолювати церемонії і Братств матимуть честь , що Святіший Отець помолиться перед їх автомобілями.

Представник Братства «Наш Отець Ісус з Назарету в Мурсії», Рафаель Себріан, підкреслив значення цієї "надзвичайної і сміливої ініціативи". Це не є звичайне явище – побачити ці автомобілі в серпні. Себріан заявив, що "всі ці твори мистецтва були створені з катехитичною метою, щоб показати різні сцени Страстей Христових. Ми будемо продовжувати з тією ж метою, заради якої вони були зроблені, щоб показати їх молоді всього світу". Він також підкреслив значення побожності іспанського народу, яку представляють ці роботи: "Це теплі обійми між Богом і простою людиною».

Франсиско Хосе Портеля, професор історії мистецтв Мадридського університету, пояснив історичну і художню цінність кожного твору і в цілому, поєднання давніх і сучасних творів мистецтва. Ці роботи "демонструють цінність іспанського релігійного мистецтва протягом останніх чотирьох століть" і "наближають так цінне святе мистецтво до буденного життя". Що стосується вибору різних згромаджень, то він запевнив, що "існують і багато інших, але тут приймають участь де-яки».

Єпископ-помічник Мадриду, монсеньйор Чезар Франка, подякував за погодження Братств, які охоче прийняли цю ініціативу. До того ж ця Хресна Дорога "покаже, як в Іспанії переживають Страсті Христові". Монсеньйор Франко також зазначив, що Хресна Дорога хоче "показати молоді, що є можливим виражати віру через мистецтво і через красу".

Хав'єр Кремадес, глава основної діяльності ВДМ сказав, що ця Хресна Дорога буде прикладом тих тисячі Хресних Доріг, які відбуваються по всій Іспанії під час Страсного Тижня. Кремадес сказав, що "це не є колекція творів мистецтва виставлених для показу, але для того, щоби молитися за допомогою іспанською скарбницею народної релігійності".

Автомобілі будуть розташовані на Площі Cibeles, де розпочнеться Хресна Дорога, і завершиться на Площі Колонь.


Стації Хресної Дороги (сцена, місто, автор)

1. Остання Вечеря, Murcia, Francisco Salzillo
2. Поцілунок Юди, Malaga, Antonio Castillo Lastrucci
3. Зрада Петра, Orihuela, Federico Collaut-Valera
4. Ісуса Христа засуджують на смерть, Madrid, Anonimo
5. Ісуса Христа обтяжують хрестом, Madrid, José R. Fernández-Andes
6. Ісус падає під хрестом, Madrid, Nicola Fumo
7. Киринеянин допомагає Ісусу нести хрест, León, Anonimo
8. Вероніка обтирає обличчя Ісуса, Jerez, Francisco Pinto
9. З Ісуса знімають одяг, Granada, Manuel Ramos Corona
10. Ісуса прибивають до хреста, Zamora, Ramón Alvarez
11. Ісус вмирає на хресті, Malaga, Francisco Palma Burgos
12. Ісуса знімають з хреста, Cuenca, Luis Marco Pérez
13. Ісус на руках у Матері, Valladolid, Gregorio Fernández
14. Ісуса вкладають до гробу, Madrid, Gregorio Fernández


Хресна Дорога в Мадриді