Хрест розпочав мандрівку

У середу, 17 лютого 2010 р, з початком Великого Посту, у Римі розпочалося паломництво університетами міста хреста Всесвітніх Днів Молоді.
Першим символ міжнародних зустрічей молоді приймав Римський Університет «Ла Сапієнца», в каплиці якого монсеньйор Лоренцо Леуцці, керівник департаменту академічного душпастирства Римської дієцезії, відслужив Євхаристійне богослуження. Паломництво закінчиться 22 березня в Університеті «Тор Верґата», де буде відзначено 10-ту річницю зустрічі з молоддю усього світу Слуги Божого Івана Павла ІІ з нагоди Великого Ювілею.
Символами всесвітніх зустрічей молоді, які започаткував у 1984 році Папа Іван Павло ІІ стали хрест та ікона «Престол премудрості». Дні молоді відзначаються щороку на місцевому рівні у Квітну Неділю, а раз у три роки на зустріч з Папою збираються юнаки та дівчата з усього світу. Наступна така зустріч відбудеться у 2011 році у Мадриді, столиці Іспанії. Напередодні зустрічей хрест та ікона відвідують усі континенти, прибуваючи у відповідний час до «молодіжної столиці» світу.

За матеріалами: Радіо Ватикан