Папа до молоді Кіпру

Святішій Отець Бенедикт XVI є першим Папою, який відвідав Республіку Кіпр в днях 4-6 червня. На острові живуть лише близько 8 тисяч. католиків, з яких 6 тис. католики мароніти.
Хоча програма не передбачала зустрічі Папи з молоддю, проте, під час зустрічі з кіпрськими католиками в суботу на спортивному майданчику в каплиці середньої школи ім. Св. Марона, яку очолює Католицька Церква в Нікосії, Бенедикт XVI не забув і про молодих жителів країни. Звертаючись до них на їх рідній грецькій мові, Папа сказав: "Будьте сильними у вірі, радісними в служінні Господеві і великодушними щодо свого часу та талантів. Допомагайте будувати краще майбутнє Церкви та вашої країни, ставлячи добро ближніх вище, ніж своє".
Шістнадцята апостольської поїздка Бенедикта XVI на Кіпр водночас була першим візитом наслідника св. Петра до цієї країни і третім Папським паломництвом в цьому році. У вересні Святіший Отець вчинить перший державний візит до Великобританії. Хоча в цій країні в 1982 році вже побував Папа Іван Павло II, тоді це був пастирський візит. В листопаді Папа відвідає два іспанських міста Сантьяго-де-Компостела та Барселону.

за матеріалами SDM