Підготовчі Катехизації

Підготовка до свята з Ісусом Христом
Ключ до кращого пережиття події

Що таке ВДМ?

Всесвітній День Молоді – це церковна подія, в якій в надзвичайний спосіб виражається віра в Ісуса Христа. Це святкова зустріч: молодь представляє динамічність Церкви та свідчить про актуальність християнського послання.

Він є знаком єдності Церкви: молодь зі всього світу, асоціації, групи та різні рухи, збираються навколо Папи і Єпископів, щоби розділити ту саму любов до Христа і Церкви, а також її місію в світі. Під час Всесвітнього Дня Молоді зміцнюється єдність з Церквою.

Це, таким чином, є чітке, пряме і радісне проголошення вірі Церкви в Ісуса Христа.

Пастирські цілі Всесвітнього Дня Молоді

Пастирської цілі Всесвітнього Дня Молоді зрозумілі:
- Стимулювання особистої зустрічі з Христом, який змінює життя
- Життєвий досвід Католицької Церкви як Таїнства і Спільноти
- Більш чітко усвідомити покликання кожної охрещеної людини, яка покликана бути місіонером
- Відкрити для себе Таїнства Примирення і Євхаристії, які зміцнюють християнське життя.

ВДМ є заохоченням до єдності з Ісусом Христом в Церкві в дусі свята і радості, що укріпляє місіонерську ревність.

Духовна підготовка

"Вкорінені і збудовані на Христі, зміцнені в вірі". Тема ВДМ 2011 в Мадриді, підкреслює необхідність того, щоб всі наші думки, емоції, ініціативи та прагнення, все наше життя мало своє коріння в Ісусі Христі, який дає силу і укріплює. Тільки Він дозволяє нам розвиватися та зміцнюватися, і тільки в Ньому ми можемо сподіватися на нашу цілісність, як особистості.


За допомогою катехизацій, які пропонуються, хочемо допомогти молоді все більше пізнати Ісуса Христа, Господа і Друга, щоб Він був міцною основою, на якій будується життя, і щоби молодь щиро прямувала до цієї мети.

Теми катехизацій

Протягом двох років хочемо пригадати основи християнської віри: в що ми віримо і як ми живемо. Коли Бог говорить з нами, Він не тільки являє Себе: він показує нам хто ми насправді такі і як Його благодать дає нам можливість жити новим життям. Наше існування позначене Божою печаттю, який закликає нас до спілкування з Ним

Пригадати Історію Спасіння, переглянути дію Бога у нашому житті і в історії – і лише Дух Святий допомагає нам побачити і пригадати – це нас змінює: інтелект просвічується, серце стає вдячним і бажаючим виконувати волю Божу і посвятитися Йому. Святий Дух вселяє в нас подяку, благодать, навернення життя, бажання співпрацювати з Богом у його ділі спасіння.
Радісне і захоплене з’єднання з Ісусом Христом в Церкві виражається через визнання віри – віра більш свідома і більш жива – через молитву, літургійне життя, через вірність Ісусові в повсякденному житті.

Теми, які пропонуються на 2009-2010 рік:

1. "Бог створив нас, щоб ми жили з Ним". Розглянути найбільш актуальні і важливі питання про життя, про сенс, "тривоги серця "; здатність шукати відповіді на ці питання є ознакою того, що Бог створив нас для Нього, що ми є "здатні до життя з Ним." (Катехизм Католицької Церкви, Розділ І)

2. "Бог нам об’являється через Ісуса Христа". Занепокоєння, пошук і питання висвітлюються Ісусом Христом, який є одкровенням Бога. Бог є любов віддана, запрошення до любові. Світло, яке Ісус Христос приніс є не тільки відповіддю на наші запитання, але й відкриває зовсім нові горизонти.

3. "Народився від Діви Марії, істинний Бог і справжня людина". Все, що людське, набуває нового значення через втілення Вічного Сина Божого, через людяність Бога.

4. "Ісус Христос проголошує Царство Боже". Бажання (необхідність) любові, співчуття до слабких, бідних, невинних, які страждають від насильства, бажання побачити остаточну перемогу над несправедливістю – все це прийняте, очищене і переможене. Ісус Христос своїм життям, своїми вчинками і словами проголошує і реалізує Царство Боже.

5. "Закликає до співпраці з Ним". Наша здатність творити добро, допомагати і отримувати допомогу, є укріплене і збільшене Ісусом Христом, який об'єднує різних людей у праці встановлення Царства Божого.

6. "Приймає добровільно смерть". Страждання, особливо те, яке є наслідком нашої вірності Євангелію, якщо переживати його разом з Христом, з його довірою і вірністю – воно стає джерелом життя. Зерно, яке вмирає – приносить плоди; вознесений на хресті має силу, яка привертає до Нього; Той, хто, пронизаний списом, збуджує віру в тих, які дивляться на Нього.

7. "Воскрес у третій день". Наша відданість Ісусу Христу і Євангелії, з нашими слабостями і обмеженням, в таємничій спосіб оживляється і укріплюється силою Воскреслого Господа. "Будь мужній! Я переміг світ" є надійною основою.

8. "Він дає нам свого Духа, який єднає нас з Ним і освячує нас". Все наше життя, якщо ми стараємося жити в єдності з Ісусом Христом, являє нас як дітей Божих. Наші думки, наші слова, вчинки і відносини, перетворюються в мужнє свідчення про те, що зробив Бог в нас, і що Він хоче зробити в кожній людині.

Метод

Немає однакових груп. Хто несе відповідальність в супроводжуванні групи у зростанні віри, має адаптувати метод катехизацій до потреб групи та обставин.

Тому те, що є важливим – це мати чітку мету всіх катехизацій. Наприклад, який аспект Ісуса Христа ми хочемо запропонувати поглибити і розглянути. І ще: що у житті молоді треба взяти більш під увагу, щоби зміцнити, виправити за допомогою цього аспекту Христового, який розглядаємо.

У будь-якому випадку, важливим є слухання Слова Божого, яке пропонує Церква, яке освітлює існування і споглядання на життя.

Той, хто супроводжує групу, має розробити тексти, які зближають групу зі Словом Божим, запропонувати свідоцтва Святіших Отців і зразкових християн, передати вчення Церкви, запропонувати молитву і шляхи наслідування Ісуса Христа.

Джерело GMG